Kalmar

Information från lokalföreningen

Välkomna till Kalmar Läns Språklärarförening!

Om oss:

Välkomna till vårt språklärarnätverk i Kalmar län . Om du är medlem i vårt förbund, bor i Kalmar med omnejd och inte finns med på vår mejllista kontakta Mona Larsson eller någon i riksstyrelsen.Om du vill få våra mejl, vänligen betala in till Språklärarnas riksförbund.

Om du vill veta mer om fortbildningar eller få mer tips och råd från andra språklärarkollegor, finns denna Facebook-sidaSpråklärarnas riksförbund. 

Om du vill veta vad som är på gång  på Linnéuniversitets träffar, gå gärna med på  Facebook-sidan: Kalmar språklärarnätverk. 

Välkommen på fortbildning för lärare i engelska och moderna språk!

Onsdagen den 8:e mars kl 12:30- 15:30 kommer Mia Smith och föreläser på Falkenbergsskolan sal 17. Kostnad inklusive fika: 400kr för medlemmar i Språklärarnas riksförbund, 500 kr för dem som ännu inte är medlemmar. Anmälan sker till britt-marie.hagstrom@kalmar.se senast 27/2. Ange om du är medlem eller icke samt om du har någon allergi.

Språkundervisning för det tjugoförsta århundradet

 

Mia Smith lyfter fram hur vi måste utveckla språkundervisningen för att hjälpa eleverna ta sig an den digitala världen. Digital läsförståelse är en komplex förmåga som måste undervisas. Då engelska är det dominerande språket på internet är det naturligt att detta påverkar engelskundervisningen, men även att att färdigheter i engelska blir ett krav för att kunna ta till sig den värld som finns på nätet. Eleverna lär sig också snabbt att digitala verktyg är smidiga vid inlärningen av ytterligare språk, en process där de behöver handledning av sina lärare för att använda verktygen på bästa sätt.

 

Mia sätter ord på vad vi gör och påvisar hur eleverna har en del kvar att lära, även vid tangentbordet och surfplattan. Tillsammans övar vi på att använda digitala strategier och tar oss an övningar i digital läsförståelse som kan anpassas för alla språk och alla nivåer.

 

Mia presenterar också olika undervisningstekniker där elevernas lärande synliggörs med metoder inspirerade av Dylan Wiliam. Det handlar om olika responssystem, både digitala och analoga, och olika metoder för att öka elevernas användande av varandra som lärresurser i klassrummet.

 

Mias workshop vänder sig till lärare i engelska och moderna språk inom alla skolformer.

 

 

Mia Smith är förstelärare i engelska och tyska på Vallhamra skola 7-9, ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund samt engagerad i Språklärarnas riksförbund Västra Sverige. Hon föreläser om olika aspekter kring språkundervisning, främst kopplat till IKT.

 

 

Mona Larsson
mona.larsson@morbylanga.se

Tallhagsvägen 53
393 51 Kalmar

070-6440691